Vanaf €70,- geen verzendkosten

Meteologic

Meteologic

Meteologic, een 100% natuurlijke huidverzorgingslijn gecertificeerd door Ecocert en Cosmebio. De producten van Meteologic zijn ontwikkeld om het aanpassingsvermogen van de huid te verbeteren en versterken, op die manier is de huid beter bestand tegen de constant wisselende klimaatsveranderingen en negatieve invloeden van buitenaf. Daarnaast bevatten de uiterst pure formules enkel natuurlijke en biologische ingrediënten, die het vermogen hebben de huid in ieder seizoen optimaal te hydrateren en beschermen.

Natuurlijke verzorging voor het gezicht, gemakkelijk in gebruik en effectief voor zowel mannen als vrouwen. De producten van Meteologic zijn bestemd voor iedereen, die op zoek is naar veilige en effectieve natuurlijke gezichtsverzorging. Perfecte en slimme hydraterende huidverzorging, die in synergie werkt met de huid, haar ondersteunt, gezond houd en daardoor huidveroudering helpt te beperken. Natuurlijke huidverzorging aangepast aan de behoefte van je huid, passend binnen elk seizoen.

 
Lees meer >


Waarom geen onderscheid in man en vrouw?

Er zijn inderdaad verschillen tussen de huid van vrouwen en mannen, zo is de mannenhuid dikker, bevat meer collageen maar heeft een lagere capaciteit voor genezing. Met het verstrijken van de jaren nemen deze verschillen af en spelen onder andere hormonale schommelingen een rol bij veroudering van de huid. De fundamentele mechanismen van de huid, afwisseling in herstelprocessen en cellulaire onderhoud zijn hetzelfde voor mannen en vrouwen. Deze verschillen gaan veel verder dan het bereik van dermocosmetica.

Meteologic voor de gevoelige huid.

Voor alle producten geldt in ieder geval dat ze vrij zijn van de meest voorkomende allergenen en geschikt zijn voor zelfs de meest gevoelige huid. Het micelaire reinigingswater en de oogcrème in het bijzonder omdat deze zorgvuldig zijn getest onder dermatologisch en oogheelkundige toezicht. Vrij van parfum of geurstoffen en daardoor zeer geschikt voor de gevoelige huid, ogen en contactlens dragers. Het parfum dat is gebruikt in de overige producten, is volledig verkregen uit natuurlijke bron, ook vrij van de meest voorkomende allergenen, met een frisse, zachte en subtiele geur. Ondanks de natuurlijke oorsprong van essentiële oliën, heeft Laboratoires de Biarritz ervoor gekozen geen gebruik te maken van essentiële oliën om de producten te parfumeren. Essentiële oliën kunnen een negatief effect hebben op een (extreem) gevoelige huid of de gevoeligheid zelfs verergeren.

De producten.

De natuurlijke huidverzorgingslijn van Meteologic is compact maar compleet. Naast de actieve ingrediënten, zorgen de verschillen in textuur van de twee varianten dagverzorging, ook dat de huid in alle omstandigheden perfect gehydrateerd blijft. Alle andere producten hebben ook hun eigen kracht waardoor alle producten elkaar aanvullen.

-Créme: rijke textuur met voedende en beschermende werking, voor een comfortabel huidgevoel.

-Fluide: lichte textuur die overtallig talg absorbeert en een vette en onzuivere huid tegengaat.

-Serum: zeer lichte textuur, die direct wordt opgenomen. Het serum is een krachtige moisturizer die het vocht gehalte op niveau houdt bij het bindweefsel. Daarnaast zorgt het serum ervoor dat de wateroplosbare werkstoffen beter door de huid worden opgenomen.

-Nachtcrème: zachte romige textuur, die de algemene gezondheid van de huid verbetert. Waaronder het stimuleren van de celvernieuwing, verbetering van de hydratatie en het kalmeren van de gevoelige huid.

-Oogcrème: fijne zachte textuur aangepast aan de dunnere huid rondom de ogen. De oogcrème vermindert donkere kringen, fijne lijntjes en verbetert de elastischiteit van de huid rondom de ogen. Vrij van parfum of geurstoffen en daardoor bijzonder geschikt voor de gevoelige huid en bij het dragen van contactlenzen.

-Micellair water: vloeibaar reinigingswater, dat vuil als het ware aantrekt en daardoor gemakkelijk op een snelle en effectieve manier reinigt, zonder de huid uit te drogen of te irriteren. Vrij van parfum of geurstoffen en daardoor bijzonder geschikt voor de gevoelige huid en contactlensdragers.

Actieve ingrediënten.

De maritieme en plantaardige actieve ingrediënten verwerkt in alle producten in de Meteologic huidverzorgingslijn, hebben het vermogen de weerstand van de huid te verhogen en de huid beter bestand te maken tegen negatieve omgevingsfactoren, die de balans in de huid kunnen verstoren.

Één van de belangrijkste actieve ingrediënten die terug komt in alle producten in de Meteologic verzorgingslijn is Alga-gorria. Alga-gorria is opgebouwd uit een set van moleculen gewonnen uit de rode alg (Gelidium sesquipedale) bij de Baskische kust. Het werkzame bestandsdeel vormt een krachtig antioxidant (vijf keer krachtiger dan vitamine C) en is zeer effectief in het neutraliseren van vrije radicalen. Het actieve ingrediënt Alga-gorria is ontwikkeld door Laboratoires de Biarritz en komt terug in alle producten die zij hebben ontwikkeld. Natuurlijke huidverzorging van Meteologic en Alga Maris natuurlijke zonbescherming.

Groen en duurzaam.

Laboratoires de Biarritz verricht enkel onderzoek naar soorten/variteiten van algen die overvloedig en niet met uitsterven bedreigd zijn. In overeenstemming met de Ecocert certificering. Om duurzame formules te kunnen vervaardigen, selecteerde Laboratoires de Biarritz alleen die ingrediënten die echt nodig zijn en toegevoegde waarde hebben. Elk van deze ingrediënten is afgeleid van een natuurlijke bron, en voor zover mogelijk biologisch geteeld.
Naast het doen van onderzoek naar de maximale preventie en bescherming van de huid en het gebruik van biologische ingrediënten, hebben zij enkel verpakkingen geselecteerd die zijn ontworpen om de ecologische voetafdruk te verkleinen door enkel gebruik te maken van:

  • Gerecyclede en recyclebare kunststoffen en glas.
  • Luchtdichte tubes en glazen flacons: een innovatief systeem om de kwaliteit en houdbaarheid voor 100% te kunnen garanderen en optimaal gebruik van het product om verspilling te voorkomen.

Dit initiatief voor duurzame ontwikkeling vraagt om voortdurende inspanningen in elk stadium van de productie en legt helaas ook bepaalde beperkingen op:

  • Fabricage beperkingen als gevolg van een selectie van groene materialen. 
  • Hogere financiële kosten voor de oorsprong van de grondstoffen.
  • Langere productietijd om een 100% groen product te verkrijgen.

Gecertificeerd en dierproefvrij.

Sinds de oprichting, heeft Laboratoires de Biarritz zich altijd verzet tegen dierproeven en niet op dieren getest in overeenstemming met de EU-regelgeving. Zij maken enkel gebruik van alternatieve methoden om de formules en eindproducten te testen. Bovendien worden ook geen ingrediënten met dierlijke oorsprong gebruikt, wat bijna alle producten geschikt maakt voor vegetariërs en veganisten*. De hele verzorgingslijn is gecertificeerd door twee onafhankelijke organisaties namelijk: Ecocert en Cosmebio.

(*m.u.v. het serum en de nachtcrème zij bevatten een dierlijk plankton)


11 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: exclusieve kortingen, nieuwtjes & Meer!

Follow us on: