Een groot deel van Nederland gaat komend weekend op wintersport vakantie... Zijn jullie allemaal goed voorbereid?!

Roodheid, schrale huid, een droog en trekkerig gevoel, gevoeligheid, zijn allemaal huidongemakken die kunnen ontstaan tijdens de wintermaanden. In wintersport gebieden heb je ook nog eens te maken met de weerkaatsing van zonlicht in de spierwitte sneeuw, waardoor de kans op verbranding door de felle UV straling sterk toeneemt. Wij geven je 5 tips voor een goede huidverzorging in de winter en tijdens de wintersport vakantie!

1. Onmisbaar voor de wintersport: een goede dagverzorging met SPF. De 100% natuurlijke zonbescherming van Alga Maris is ontwikkeld om de huid te beschermen tegen (overmatige) UV straling. Tegelijkertijd wordt de huid goed gehydrateerd en beschermd tegen huidveroudering door een uniek anti-oxidant genaamd Alga-gorria. Dit krachtige antioxidant wordt gewonnen uit het rode zeewier (genaamd: Gelidium sesquipedale). Dit werkzame bestandsdeel is vijf keer krachtiger dan vitamine C en is daarbij zeer effectief in het neutraliseren van vrije radicalen.

Alga Maris dagcrème met spf

Alga Maris dagcreme met spf 30 of 50 zorgt voor perfecte bescherming van de huid tegen UV straling. Naast het bieden van bescherming tegen UV straling, hydrateren en beschermen de producten de huid tegen veroudering.

Meteologic Eau Micellaire - reinigingswater2. Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds! Gemak dient de mens dus kies voor 1 product dat alles doet... Weleens gehoord van een micellair reinigingswater? Meteologic organic skincare heeft er een, die je zeker mee moet nemen! Pluspunt: je hoeft maar één reinigingsproduct mee te nemen in je toch al overvolle sporttas of trolley.


3. Hydrateren, beschermen en kalmeren. Kou, gure wind, met tegelijkertijd UV straling en wellicht ook sneeuwval, heerlijk die wintersport vakantie ;) JAZEKER! Want ‘s avonds ondersteunt en stimuleert de nachtcreme het herstel van de huid, wordt de huidreactiviteit verminderd en tegelijkertijd gehydrateerd. Onmisbaar dus om je gevoelige huid te kalmeren en herstellen. ‘s Ochtends wakker worden met een zachte en perfect gehydrateerde huid kan dus ook tijdens de winter(sport) :)

De 100% Natuurlijke huidverzorgingsproducten van Meteologic sluiten perfect aan bij de natuurlijke zonbescherming van Alga Maris. De producten van Meteologic zijn ontwikkeld om het aanpassingsvermogen van de huid te verbeteren en versterken. Op die manier is de huid beter bestand tegen de constant wisselende klimaatsveranderingen en negatieve invloeden van buitenaf. Perfect dus voor in de winter en tijdens de skivakantie!


4. Bescherm je lippen tegen de kou. Niets vervelender dan schrale en droge lippen right? Simpel is simpel, gebruik een goede lipbalm. Tijdens de wintersport is een balsem met SPF geen overbodige luxe. Alga Maris heeft er een met SPF en zonder SPF, beiden zorgen voor ultieme hydratatie en beschermen tegen gesprongen lippen.

 

Alga Maris lipbalm met & zonder spf

5. Ok deze tip heeft dan weliswaar niets natuurlijkehuidverzorging te maken, maar willen we zeker niet achterwege laten....Geniet van je wintersport en blijf op de piste! ;)

Een fijne skivakantie toegewenst!