Minerale make-up is ontzettend populair, en staat erom bekend dat het beter zou zijn voor je huid dan ‘gewone’ make-up - met een natuurlijker effect. Maar wat is minerale make-up eigenlijk? En is minerale make-up echt beter voor je huid dan ‘gewone’ make-up? En hoe zit het met het resultaat?

Minerale make-up
Gemaakt van natuurlijke mineralen – zoals mica, zinc oxide en titanium dioxide - gemalen tot een superfijn poeder. 100% natuurlijk, zonder toevoeging van (slechte/giftige) chemicaliën, synthetische kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Vaak in poedervorm (foundation, blusher, oogschaduw), maar de mineralen kunnen ook gemengd worden met voedende natuurlijke ingrediënten tot bijv. vloeibare foundation en lipgloss.

Inika mineral foundationInika biologische lipglossInika oogpotlood

Beter voor je huid?
Ja! Mits de minerale make-up geen (slechte/giftige) synthetische toevoegingen bevat, behoren verstopte poriën en huidirritaties (o.a. veroorzaakt door parfum, synthetische kleurstoffen goedkope vulstoffen, siliconen, of conserveringsmiddelen) tot de verleden tijd. Bovendien is de natuurlijke make up van Inika zo puur dat het een positief effect heeft op de huid die last heeft van bijvoorbeeld rosacea of acne.

Minerale make-up van het merk dat besopure verkoopt (Inika) bevat zuivere (non nano) titanium dioxide en zinc oxide die beide een natuurlijke bescherming geven tegen UV straling. Het blijft natuurlijk belangrijk om je zomers bij felle zon een dagcréme met SPF aan te brengen, maar een extraatje is altijd meegenomen! 

Resultaat?
Supernatuurlijk, doordat de mineralen als het ware versmelten met je huid. Minerale deeltjes reflecteren het licht voor een natuurlijke glow.  

Je kunt dus wel stellen dat minerale make-up veel voordelen biedt ten opzichte van "gewone"make-up. Let er wel op dat je minerale make-up gebruikt die 100% puur natuur is, dus zonder toevoegingen van nare ingrediënten zoals talc, parfum en synthetische kleurstoffen.

De minerale make-up die je op www.besopure.nl vindt is van het merk Inika: 100% natuurlijk, geschikt voor veganisten, cruelty free en grotendeels gecertificeerd biologisch! Try it, your skin will love it!