Alga Maris heeft een complete lijn natuurlijke zonnebrand voor elke situatie. Beschikbaar in diverse uitvoeringen: een zonnebrandcrème, een zonnebrand lotion en zonnebrand spray. Diverse factoren SPF, voor het lichaam én het gezicht, voor volwassenen én voor kinderen. Alle zonneproducten van Alga Maris hebben een minerale basis, zijn volledig natuurlijk en ECOCERT gecertificeerd. Bevat geen nanodeeltjes en laat toch geen witte waas achter. KOM MAAR OP MET DE ZON!

 

De oorsprong van de ingrediënten van Alga Maris is vrijwel letterlijk te vertalen. De basis van alle producten binnen deze lijn zijn terug te herleiden naar de oceaan. De algen-diversiteit van de oceaan is een onschatbare bron voor nieuwe ontdekkingen. Een van deze ontdekkingen is Alga Gorria®. Een rode alg (Gelidium sesquipedale) dat één van de belangrijkste bestandsdelen is van de natuurlijke zonnebrand van Alga Maris:

Alga [Latijn]: zeewier ofwel Algen ( /enkelvoud alg / æ l ɡ ə / )

Maris [Latijn]: (mare, maris (n)) : zee, de zee (/zelfst.naamw. (m./v.)

Algen extract

Alga Maris is ontwikkeld door Laboratoires de Biarritz. Met grote passie voor de natuur - de oceaan in het bijzonder - en de watersport en daarbij behoud van de natuurlijke hulpbronnen is het uitgangspunt. Daarbij was het doel om natuurlijke producten te ontwikkelen die zowel de behoeften van het lichaam en het milieu respecteren, maar ook aan de hoge verwachtingen van de gebruiker kunnen voldoen. Hier zijn ze heel goed in geslaagd.

Door onderzoek te doen naar de algen-activiteiten, is het eerder genoemde Alga Gorria® ontwikkelt. Een Rood alg dat vol zit met een aantal natuurlijke organismen voor de bescherming en het behoud van de huid. Daarnaast ondersteunt Alga Gorria® het cellulaire afweersysteem en wordt het verouderingsproces van de huid vertraagd. 
- Een krachtig anti-oxidant (incl. carotenoiden en flavonoiden)
- Oligo-elementen
- Minerale zouten
- Essentiele aminozuren

Door de innovatieve manier om de grondstoffen te winnen, blijft de beschermende kracht van het rode alg maximaal. Daarnaast zorgt het zeewater, dat bij de winning wordt gebruikt, voor de verbetering van het beschermend vermogen van de natuurlijke elementen.


Over Laboratoires de Biarritz

Jean Marc en Muriel Dubois zijn de oprichters van Laboratoires de Biarritz. Hun passie heeft hun gebracht tot de ontwikkeling van innovatieve cosmetica. Hoge bescherming tegen de zon, het welzijn van de gebruikers en respect voor het milieu zijn de uitgangspunten. Daarbij zijn alle fases uitgedacht om de meest effectieve en duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen.

 

De formules en ingredienten:

De formules en ingredienten: alle producten bevatten enkel die ingredienten die de producten nodig hebben, volledig in samenspraak met de ECOCERT certificering. Alle ingredienten zijn van natuurlijke bron en (waar mogelijk) biologisch verkregen. Voor de algen is specifiek van toepassing, dat alle algen die zijn onderzocht en/of gebruikt, in overvloed zijn en niet met uitsterven worden bedreigd

 

Verpakkingen:

Alle verpakkingen zijn ontwikkeld met enkel recycled en recyclable pastic. Daarbij speelt ook het ontwerp van de verpakking een rol in het behoud van het product. Door de luchtdichte pompjes en verpakkingen blijft het product beschermt en de kwaliteit van de producten 100% behouden. Daarnaast is de verspilling nihil, doordat 98% van de inhoud eenvoudig uit de verpakking te halen is.

 

Ecologische voetafdruk:

De ecologische voetafdruk wordt tot een minimum beperkt. Niet alleen door de verpakkingen, maar ook door tijdens de productie enkel natuurlijke materialen te gebruiken, het kiezen voor enkel de meest onbewerkte grondstoffen (raw materials), een productieproces wat een langere doorlooptijd kent en het compenseren van de voetprint die helaas niet voorkomen kan worden.

Benieuwd geworden naar de natuurlijke zonnebrandcrèmes van Alga Maris?

Natuurlijke zonnebrand producten van Alga Maris