Meteologic, the new wave of hydratation!

Velen van ons kennen ongetwijfeld het "probleem" van een droge en trekkerige huid tijdens de koudere maanden van het jaar. Dit verhelpen we graag met bijvoorbeeld een rijkere crème, waar we in de zomer juist de voorkeur geven aan "licht gewicht" producten, die we niet voelen op de huid. Heel logisch, want de huideigen mehanismen en daarbij de behoeften van de huid, veranderen ook mee met het seizoen. Onze nieuwe huidverzorgingslijn Meteologic, is ontwikkeld om de huid ten alle tijde te voorzien van de juiste verzorging. Je leest er alles over in deze blog.

De huid reinigen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De huid heeft van nature het vermogen om zich te herstellen en aan te passen aan wisselende omgevingsfactoren (hoge/lage temperaturen, luchtvochtigheid e.d.). Bijvoorbeeld: bij lage temperaturen zullen de kleine bloedvaatjes in de huid samentrekken waardoor micro-circulatie afneemt. Hierdoor wordt er minder vocht naar het huidoppervlak gebracht en dat vermindert transepidermaal (opperhuid) vochtverlies. Het tegenovergestelde gebeurt bij hoge temperaturen.

Het weer kan ook effect hebben op de talgklieren. Bijvoorbeeld: warmte gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid, maakt talg vloeibaarder dan normaal waardoor de hydrolipidiche "film", die de beschermende barrière op de huid vormt, verandert. Om tal van redenen kunnen de diverse processen in de huid verstoort zijn, waardoor deze huid-eigen mechanismen minder goed functioneren. De producten van Meteologic ondersteunen en stimuleren de huid bij het herstel van deze processen en voorzien de huid van antioxidanten, vitaminen en mineralen. Daarnaast zorgen alle producten voor optimale hydratatie van de huid.

 

The new wave of hydratation

Meteologic, the new wave of hydratation!

Meteologic is een 100% natuurlijke huidverzorgingslijn, gecertificeerd biologisch door Ecocert en Cosmebio. De producten van Meteologic zijn ontwikkeld om het aanpassingsvermogen van de huid te verbeteren en versterken. Door dit te doen, is de huid beter bestand tegen de constant wisselende klimaatsveranderingen en negatieve invloeden van buitenaf. Daarnaast bevatten de uiterst pure formules enkel natuurlijke en biologische ingrediënten, die het vermogen hebben de huid in ieder seizoen optimaal te hydrateren en beschermen. Ondanks de verschillen tussen de huid van vrouwen en mannen, zijn alle producten geschikt voor beide sexen.


 

Zo is de mannenhuid bijvoorbeeld dikker, bevat meer collageen maar geneest (over het algemeen) minder snel. Met het verstrijken van de jaren nemen deze verschillen af en spelen onder andere hormonale schommelingen en levenstijl een grotere rol bij veroudering van de huid. De fundamentele mechanismen van veroudering van de huid, afwisseling in herstelprocessen en cellulaire onderhoud zijn hetzelfde voor mannen en vrouwen. Deze verschillen gaan veel verder dan het bereik van dermocosmetica.


Actieve ingrediënten

De maritieme en plantaardige actieve ingrediënten verwerkt in alle producten in de Meteologic huidverzorgingslijn, hebben het vermogen de weerstand van de huid te verhogen en de huid beter bestand te maken tegen negatieve omgevingsfactoren, die de balans in de huid kunnen verstoren.

Één van de belangrijkste actieve ingrediënten, die terug komt in alle producten in de Meteologic verzorgingslijn, is Alga-gorria.  Alga-gorria is opgebouwd uit een set van moleculen gewonnen uit een rode zeealg (Gelidium sesquipedale) bij de Baskische kust. Het werkzame bestandsdeel vormt een krachtig antioxidant (vijf keer krachtiger dan vitamine C) en is zeer effectief in het neutraliseren van vrije radicalen. Het actieve ingrediënt Alga-gorria is ontwikkeld door Laboratoires de Biarritz en komt terug in alle producten die zij hebben ontwikkeld. (natuurlijke huidverzorging van Meteologic en Alga Maris natuurlijke zonbescherming).

 

Alga Gorria


Andere belangrijke actieve werkzame bestanddelen in de lijn van Meteologic die het aanpassingsvermogen van de huid verbeteren en versterken, verschillen per product. Het belangrijkste werkzame bestanddeel in de fluide en de crème is een extract uit rode algen (Rissoella verruculosa). Het extract zorgt ervoor, dat de huid zich beter kan aanpassen aan omstandigheden van acute stress en externe stressfactoren, als koude, warmte en hoge luchtvochtigheid, luchtvervuiling, air-conditioning etc.


De nachtcrème en het serum bevatten een plankton extract (Artemia salina) dat de celvernieuwing en stofwisseling van de huid verbetert. Het plankton extract maakt de huid beter bestand tegen externe schadelijke factoren als luchtvervuiling en teveel UV-straling.

In de oogcrème is er een extract van quinoa verwerkt. Het extract beschermt de cellen in de haarvaten tegen stress, vermindert de vorming van gesprongen fijne bloedvaatjes en versterkt de huidelasticiteit.

Last but not least is er het micelair reiningswater, dat de huid op een hele slimme en effectieve manier snel en gemakkelijk reinigt en verzorgt met behulp van het unieke Alga-gorria. Het zachte reinigingsingrediënt in de vorm van micellen* is zeer zacht op de huid en geschikt voor de gevoelige huid en dragers van contactlenzen.

*micellen zijn microscopisch kleine deeltjes, die vuil aantrekken en insluiten, zodat deze gemakkelijk van de huid te verwijderen zijn.


De producten

De natuurlijke huidverzorgingslijn van Meteologic is compact maar compleet. Naast de actieve ingrediënten, zorgen de verschillen in textuur van de twee varianten dagverzorging, ook dat de huid in alle omstandigheden perfect gehydrateerd blijft. Alle andere producten hebben ook hun eigen kracht, waardoor alle producten elkaar aanvullen.

-Dagcréme: de creme heeft een rijke textuur met voedende en beschermende werking, voor een comfortabel huidgevoel.

-Dagfluide: de fluide heeft een lichte textuur, die overtallig talg absorbeert en een vette en onzuivere huid tegengaat.

-Serum: het serum heeft een zeer lichte textuur, die direct wordt opgenomen door de huid. Het serum is een krachtige moisturizer, die het vocht gehalte op niveau houdt bij het bindweefsel. Daarnaast zorgt het serum ervoor dat de wateroplosbare werkstoffen beter door de huid worden opgenomen.

-Nachtcrème: de crème heeft een zachte, romige textuur, die de algehele gezondheid van de huid verbetert. Het stimuleert de celvernieuwing, verbetert de hydratatie en kalmeert de gevoelige huid.

-Oogcrème: .de crème heeft een fijne, zachte textuur speciaal voor de dunnere huid rondom de ogen. De oogcrème vermindert donkere kringen en fijne lijntjes en verbetert daarnaast de elastisiteit van de huid rondom de ogen. Vrij van parfum of geurstoffen en daardoor bijzonder geschikt voor de gevoelige huid en bij het dragen van contactlenzen.

-Micellair water: vloeibaar reinigingswater, dat vuil als het ware aantrekt en daardoor gemakkelijk, snel en effectieve de huid reinigt zonder de huid uit te drogen of te irriteren. Vrij van parfum of geurstoffen en daardoor bijzonder geschikt voor de gevoelige huid en contactlensdragers.

 De volgorde van aanbrengen


Groen en duurzaam

Zoals al eerder genoemd, zijn de producten van Meteologic ontwikkled door Laboratoires de Biarritz in Frankrijk. Laboratoires de Biarritz verricht enkel onderzoek naar soorten/variteiten van algen die overvloedig zijn en niet met uitsterven worden bedreigd. Dit alles, in overeenstemming met de Ecocert certificering. Alleen ingrediënten met een toegevoegde waarde worden gebruikt, alle ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong en zijn waar mogelijk biologisch geteeld.
Van begin tot eind staat duurzaamheid voorop. Daarom worden er voor de verpakking enkel gerecycleerde en recycleerbare kunststoffen, glas en karton gebruikt.


Gecertificeerd en dierproefvrij

Sinds de oprichting, heeft Laboratoires de Biarritz zich altijd verzet tegen dierproeven. Zij maken enkel gebruik van alternatieve methoden om de formules en eindproducten te testen. Bovendien worden ook geen dierlijke ingrediënten gebruikt wat bijna alle producten geschikt maakt voor vegetariërs en veganisten*. De hele verzorgingslijn is gecertificeerd door twee onafhankelijke organisaties namelijk: Ecocert en Cosmebio.

*m.u.v. het serum en de nachtcrème zij bevatten een dierlijk plankton

Meteologic