DIY masker voor een frisse heldere teint!

Zelf een gezichts masker maken. Snel, simpel, leuk en uiteraard met enkel natuurlijke ingrediënten! Klaar voor een frisse start?

Een zomers DIY beauty recept met citroen en papaya. Citroen maakt je teint helder en verfijnt je poriën terwijl papaya een enzym bevat dat je huid op natuurlijke en zachte wijze exfolieert. Ideaal voor de gecombineerde tot vette huid. Vele van ons hebben last van een vettere huid (t-zone) in de zomer dus volgens mij is dit een must DIY voor uhm (bijna) iedereen. 

Het recept:

Ingrediënten: 

- 1 halve papaya, geschild en in blokjes gesneden;

- 1 theelepel tea tree olie;

- 1 theelepel vers citroensap. 

Doe alle ingrediënten in een blender of pureer deze met een staafmixer. Breng 2 theelepels van het mengsel aan op een washandje of gezichtendoekje (eerst natmaken met warm water) en breng dit aan op je gezicht. Even laten zitten en na ongeveer 5 min afspoelen met warm water, droog deppen: klaar! Vergeet niet om even een toner over je huid te verstuiven om je ph-waarde weer te idealiseren. Het restant masker wat je overhoudt kun je afgesloten in de ijskast bewaren - blijft enkele dagen bruikbaar. 

p.s. Ga je liever voor snel en gemakkelijk? De REFRESH reinigingsgel van Pure&True bevat ook fruit enzymen uit papaya en annanas! Net zo makkelijk natuurlijk ;)

Enjoy the summer!